Koloniewoning off-grid  

Dromen - Durven - Doen

Makker van een akker

Met elkaar de historische akkerstructuur van destijds weer zover mogelijk terugbrengen in het gebeid van de Vrije Koloniën van Weldadigheid. Dit prachtige gebied, van Willemsoord in het zuidwesten tot Zorgvlied in het noordoosten is niet voor niets genomineerd voor de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het typeert zich door kaarsrechte lanen met grote bomen, talloze gelijkvormige kleine koloniehoeves, prachtige monumentale gebouwen en het bijbehorende unieke verhaal van de Maatschappij van Weldadigheid. Alleen de kleinschalige akkerstructuur met oude gewassen is niet meer. Inmiddels opgegaan in de almaar voortdurende schaalvergroting van het moderne agrarische bedrijf. 
Door middel van de crowdfundactie "Word Makker van een Akker " kan iedereen een bijdrage leveren om de akkerstructuur terug te brengen. Voor meer informatie over dit project zie  https://www.weldadigoord.nl/makker/

Op de Hooiweg liggen een aantal van de landjes die onderdeel zijn van het project.  Het is zo mooi om de veranderingen te zien.