Koloniewoning off-grid  

Dromen - Durven - Doen

Partners

 

 

 

Bouwbedrijf Broekman V.O.F.

 


Bouwbedrijf Broekman heeft zich de afgelopen jaren steeds meer gespecialiseerd in energiezuinig en energieneutraal bouwen. Het bouwconcept, gebruikt bij de bouw van de nieuwe koloniewoningen, is verder ontwikkeld en wordt ook toegepast op nieuwbouw en de verbouw van bestaande woningen en bedrijfspanden. Het bouwbedrijf in Nijensleek werkt hierin zoveel mogelijk samen met andere (bouw)bedrijven in de regio die zich toeleggen op duurzaamheid energeiebeheer.

Voor meer informatie:  www.bouwbedrijfbroekman.nl


 Installatiebedrijf Dick Sjabbens b.v.

 


Achter de kleine dorpsgevel in het centrum van Diever schuilt een groot familiebedrijf. Wij zijn sinds 1975 toonaangevend in installatietechniek en consumentenelektronica. Eigenaren Arend en Jeanet Sjabbens en hun medewerkers staan voor innovatie, kwaliteit en persoonlijke service.

Installatiebedrijf Dick Sjabbens is een veelzijdig en innovatief bedrijf. Wij realiseren alle soorten installaties; van gas-, water-, verwarmings-, elektra-, zink-, koper- en dakwerkzaamheden in de breedste zin van het woord tot aan het toepassen van duurzame, energiebesparende installaties.
Of het nu gaat om het plaatsen van een buitenkraan, renovatie van uw woning of een nieuwbouwproject voor zowel zakelijke als particuliere projecten, wij zijn graag uw partner.
In het bedrijf zit meer dan veertig jaar en ervaring. Met passie voor het vak en innovatie vanuit het hart is het bedrijf zijn vakgenoten altijd een stapje voor. Wij investeren in de toekomst met de nieuwste oplossingen op het gebied van duurzaamheid.

Voor meer informatie:   www.dick-sjabbens.nl


Stichting Maatschappij van Weldadigheid


 De Maatschappij van Weldadigheid (opgericht in 1818)  stelt alles in het werk om het materiële en immateriële gedachtengoed van Johannes van den Bosch te behouden en te ontwikkelen, zodat het een voortdurende inspiratiebron mag zijn op het gebied van huisvesting, werk, scholing en zorg.

De Maatschappij van Weldadigheid staat dan ook voor:
  •  het overbrengen van het unieke verhaal samen met haar partners in het gebied; ook voor de generaties na ons.
  • het geven van ruimte aan sociaal en duurzaam ondernemerschap met behoud van het cultureel erfgoed.
  • het ontwikkelen van Frederiksoord als een Proeftuin van Weldadigheid; een inspiratieplek op het gebied van samen leven en zorgen voor elkaar, gezond leven en zelfredzaam en duurzaam wonen

Daarnaast treedt de stichting op als beheerder van gronden en onroerend goed, bestaande uit circa 1.300 hectaren grond en 65 panden, waarvan er 30 op de monumentenlijst staan. De speciaal opgerichte monumentenstichting  stelt zich ten doel de kwaliteit van het koloniale erfgoed te behouden en duurzaam te borgen en te ontwikkelen op basis van het mentale gedachtegoed van Johannes van den Bosch.

Voor meer informatie:   www.welkomtoenwelkomnu.nl


B+O Architecten


B+O Architecten is een uitdagend, ondernemend en multidisciplinair architectenbureau met een uitgebreide expertise binnen de diverse disciplines van de architectuur.  We zijn al vele jaren een professionele partij en zijn onderscheidend in ons vakgebied. We ontwikkelen voortdurend vernieuwende concepten, die dienend zijn aan de context. Dit houdt in dat we altijd de context als uitgangspunt nemen en invulling geven binnen de gestelde kaders. We staan dan ook voor contextuele architectuur: veelzijdig, krachtig, uiterst divers en niet in één stijlvorm te vatten. Ons projectportfolio varieert van particuliere en sociale woonhuizen tot aan herbestemmingsopgaven en grootschalige zorg- en retailprojecten.


Voor meer informatie:  benoarchitects.com/nl/

 

 

Cleanfield Duurzaam Bouwen&Advies


 

Cleanfield Duurzaamheid Advies, een bedrijf met een eigen 'natuurlijke' kijk op de wereld..
Wij zijn een bureau met een bijzondere uitstraling. Veel mensen denken dat we groter zijn dan we in werkelijkheid zijn, en dat verbaast ons keer op keer. Kennelijk brengen we meer teweeg dan we zelf vermoeden.  
Liggen op je rug, kijken naar de wolken, dromen over de dingen... Het is de ambitie die we dagelijks hebben.
Vanuit de notie van een verantwoorde omgang met onze samenleving, dromen wij over duurzame oplossingen die gericht zijn op de toekomst.
Daar waar de meeste ondernemingen maximale winst als uitgangspunt hebben gaan wij voor maximale duurzame impact (en winst komt dan vanzelf..)  
Wij geloven in de filosofie dat een duurzame aanpak niet alleen leidt tot een betere (werk)omgeving voor de mensen (people) en voor een betere omgang met de aarde (planet), maar dat duurzaamheid ook gewoon materiele winst (profit) oplevert.

 https://strato-editor.com/.cm4all/widgetres.php/com.cm4all.wdn.Separatingline/images/thumbnail.svg

Voor meer informatie:  www.cleanfield.nl